LOCATION CALITRI (AV). ITALY
YEAR 2012
PROJECT OKS ARCHITETTI
PROGRAM SQUARE
TYPE OPEN COMPETITION (2° PRIZE)

The project site is located in the vicinity of an open space formed by the intersection of two roads. The historic city of Calitri is characterized by asymmetries e altitude changes. The projects aim is to define a recognizable space by projecting a square shaped carpet on the area as a contrasting element to its surrounding. This element conforms to the shape and movement of the ground without changing its morphological characteristics. The height differences create a new point of view on the square where its new form becomes clearly visible. The square is designed as a horizontal screen where, thanks to the white color of the flooring and the regular shape, images and video are projected. The citizens are the leading role of this place with which you can interact and have a look through the projections to distant, near or imaginary places.