LOCATION MOLINO DEL PIANO (FI). ITALY
YEAR 2018
PROJECT OKS ARCHITETTI + ING. ANDREA PAGLIAZZI
COLLABORATOR  DOMENICO PALATTELLA
PROGRAM RENOVATION AND RESTYLING SCHOOL
TYPE PUBLIC COMMISSION
PHOTOGRAPHY LORENZO ANTONUCCI + FILIPPO BACCI

The recovery project of “Gianni Rodari” nursery school, had the aim of upgrade current structure, operating sistematically with supporting works on walls and on the roof, in order to have a safe and anti-seismic building. Moreover the intervention had the will to give value to the general appearance of school. The action on facade presents a colour gradient, that makes expressive and iconographic. Previously the vague surface of facade doesn’t distinct inside and outside spaces, making difficult for children the identification of their classroom. New front, more than liven up the exterior of school, ideally projects colours inside classrooms, recognizing and elevating them. In that way children could indentify easier them work and game spaces.