LOCATION PORDENONE. ITALY
YEAR 2018
PROJECT OKS ARCHITETTI + ATI PROJECT
COLLABORATOR  ELEONORA SORBI, ALESSIA POLESELLO
PROGRAM SECONDARY SCHOOL
TYPE OPEN COMPETITION (2° PRIZE)

The design proposal’s goal is to realize a new pedagogically innovative and technologically sustainable school. The aim (purpose) of the project is to emphasize the entire urban area, under an environmental and social point of view, as a true place of reference for all the community. The school zone has to became a place of connection and exchange with the neighborhood. A flexible school, thought as a Civic center. The school space are going to be compatible with cultural activities inside and outside the area, becoming a place of reference for the community. A school that create integration, a sustainable place surrounded by the nature.