LOCATION MARTINA FRANCA (TA). ITALY
YEAR 2012
PROJECT OKS ARCHITETTI + ARCH. GRAZIANA CALABRESE
PROGRAM RESIDENTIAL AND RECEPTIVE
TYPE PRIVATE COMMISSION

The idea of the project is to connect the existing buildings with the main one. The main routes were identified starting from the entrance, from which it starts a street flanked by tree lines and parking areas. The central multifunctional building recalls the typical local theme of fortified farms with a central courtyard and its volume is made by several buildings of different heights linked together by a series of stairs. The facades openings have different sizes in order to create a contrast with the seriality of the masonry. The connections are made by ramps so as to leave the central building higher than the pre-existing buildings, connected to each other through gardens and pergolas. The theme is to recreate the soul of the place made of local stone and nature presence.